top of page

BIOGRAFIE

"...de zaalvullende zang van  Tijl Faveyts als Fasolt was indrukwekkend, gekleed als een soldaat, zorgde de Belg met zijn krachtige basstem voor knisterende spanning..."

S. Barnstorf, Opernglas

De Belgische bas Tijl Faveyts kreeg internationale bekendheid in 2006 toen hij op 26-jarige leeftijd de rol van Sarastro DIE ZAUBERFLÖTE vertolkte op het Festival d’Aix-en-Provence. Recente internationale gastoptredens gaf hij als Gurnemanz PARSIFAL aan het Theater Minden, als Fasolt DAS RHEINGOLD aan het Kulturpalast Dresden en als Re AIDA aan de Semperoper Dresden onder leiding van Christian Thielemann.

Tijl Faveyts was vast verbonden aan het Theater St. Gallen (CH) en aan het Aalto-Theater in Essen (2013-2019), waar hij een breed repertoire kon opbouwen met rollen zoals Daland DER FLIEGENDE HOLLÄNDER, König Marke TRISTAN UND ISOLDE, Commendatore DON GIOVANNI, Osmin DIE ENTFÜHRUNG AUS DEM SERAIL, Don Basilio IL BARBIERE DI SIVIGLIA, Sparafucile RIGOLETTO, Ramphis AIDA, Oroveso NORMA, Hunding DIE WALKÜRE, Doktor WOZZECK, Ferrando IL TROVATORE, Gremin EUGEN ONEGIN, Comte des Grieux MANON en nog vele andere. Sinds 2019-2020 is hij lid van het solistensemble van de Komische Oper Berlijn.

Hij werd veelvuldig voor gastoptredens uitgenodigd aan de Semperoper Dresden, de Bayerische Staatoper München, het Hessische Staatstheater Wiesbaden, de Oper Bonn, de Oper Leipzig, de Staatsoper Stuttgart, de Oper Köln, de Vlaamse Opera, de Munt Brussel, de Opéra de Lille, het Gärtnerplatztheater München, de Wiener Festwochen, het Theater an der Wien, het ABAO Bilbao, het Teatro Cervantes Malaga. de Nederlandse Opera Amsterdam,  das Teatro Modena und Reggio Emilia, het Lincoln Center New York, het NCPA Peking en de Israeli Opera Tel Aviv.

Tijl Faveyts werkte daarbij met dirigenten, zoals: Giacomo Sagripanti, Kazushi Ono, Fabio Luisi, Esa-Pekka Salonen, Carlo Rizzi, Kent Nagano, Daniel Harding, Antonino Fogliani, Frank Beermann, Marc Albrecht, Stefan Soltesz en regisseuren zoals Mariame Clément, Barrie Kosky, Frank Castorf, Tatjana Gürbaca, Guy Joosten, Vincent Broussard en Stefan Herheim.

Hij wordt ook regelmatig gevraagd voor concerten en oratoria en was te gast in de Elbphilharmonie Hamburg, in het Musikverein en het Konzerthaus Wenen, in de Philharmonie Keulen, in het Concertgebouw Brugge en in het Concertgebouw Amsterdam. Zijn repertoire strekt zich van de Oratoria van Bach via Mozart, Haydn, Beethoven en Mendelssohn tot in de 21. ste eeuw.

Toekomstige projecten zijn: Ulli/Buller BRODECK bij de Vlaamse Opera, Fasolt DAS RHEINGOLD onder leiding van Adam Fischer in BUDAPEST en Gremin EUGEN ONEGIN, Daland DER FLIEGENDE HOLLÄNDER en Bartolo LE NOZZE DI FIGARO aan de Komische Oper Berlijn.

bottom of page